Европа надлъж и нашир (с близнаци)!

Вече мога да се похваля като прекосила Европа надлъж и нашир с близнаци и оживяла след преживяването! За тези, които не знаят, преди малко повече от 3 години пропътувахме Европа с автомобил от север на юг – от Холандия до България с дъщеричките си. Съветите от това и други пътувания, станаха и вдъхновение за статията в блога На море и на път с близнаци“.
А съвсем наскоро, с две вече поотраснали госпожици, успяхме да прекосим континента, пак с автомобил, изцяло и от север на юг – от България до най-южната част на Испания!
И знаете ли какво видях от цялото това пътуване?
Ето това:

autostrada-notte 2

Магистрала нощем

Гледката определено си заслужава, най-вече защото само така се пътува спокойно в пълен състав, поне в нашето семейство. 🙂

Какво още да ви посъветвам за пътуването с деца след всичките тези хиляди километри:

1. Отново – пътувайте нощем! Особено на по-дълги разстояния.
2. Забравете всичките си предрасъдъци и се предайте поне веднъж пред различните му там джаджи, с които децата ви ще могат да гледат анимационни филмчета в колата по време на пътуването. Тези, които са ги измислили, са ви направили голяма услуга! Ние сме монтирали цял телевизор отзад в автомобила!
3. Пак забравете всичките си предрасъдъци и се заредете с (две) торби храни-залъгалки за пътуването (освен с удобни и нецапащи сандвичи, вода и някоя и друга любима играчка). Неприятно ми е да го призная, но пакетче чипс понякога върши чудеса при деца, на които им става лошо от пътуването. Близалките също. Здравословните варианти за храни при пътуване съм ги посочила в поста за пътуване с близнаци (обаче не помагат особено при гадене)… 😦
4. Като споменах гадене, ако на някое от децата му става лошо при пътуване, потърсете предварително нещо изпитано за облекчаване на симптомите, иначе е АД (особено при неравни пътища и завои).
5. Пригответе си хубава музика за слушане и се опитайте все пак да се наслаждавате на пътуването си всички заедно – понякога се получава :).

Олè!

map-europe trips

7 отговора на “Европа надлъж и нашир (с близнаци)!

  1. Здравей, Мария, тук чета, че пакетче чипс прави чудеса срещу повръщане по време на път. Да разбирам ли, че и ти реферираш към онази теория на конспирацията, която твърди, че в кока-колата, чипса, близалките и т.н. слагат вещества, които потискат повръщането, защото съставките им са толкова вредни (почти отрова), че организмът би се опитвал да ги изхвърли, ако няма химикал, който да спира позивите за повръщане?

    • Честно казано, не бях чувала все още за точно тази „теория на конспирацията“ 🙂 Според мен, ефектът е по-скоро в това, че се отвлича малко вниманието, а чипсът е сух и солен и може би и затова намялява гаденето, както става и със суха бисквитка или солетка, за разлика от течностите, например… Факт е, че действа, поне при нас 🙂

  2. Pingback: На море и на път с близнаци | ЗА БЛИЗНАЦИТЕ·

  3. Pingback: С деца на път… и нов дебют! | ЗА БЛИЗНАЦИТЕ·

Публикувай коментар