Новогодишните български близначета Васил и Василена изоставени за осиновяване

Първите бебета на Пазарджик за 2011– близнаците Васил и Василена са изоставени от майка си / Общество / България / Ekip News.

Трагедията на една българска майка – оставя за осиновяване близнаците си, родени в първия ден на Новата година.

Канех се да пиша щастливи новогодишни истории за онези близначета от Минесота, които станаха известни в цял свят, защото се родиха в различни години.
Алиша Рей се родила в първите секунди на 2011-а година докато братчето й Аштон Паркър проплакало две минути преди това в старата 2010-а и така ще празнуват рождените си дни не само в различни дни, но и в различни години. Решението за това взели родителите им, които избрали за насрочат секциото за раждане на близначетата  в нощта на 31 декември.
Близначета бяха и първите бебета на Ню Йорк, които се родиха в  Утика 22 и 23 минути след полунощ. Алекс Майкъл Джон и сестричката му Алена Лусинда направили незабравима Новата година за родителите си, които гордо позират с рожбите си.
Щастливи снимки на щастливи семейства с две бебета отвъд океана.

Близначета бяха и едни от първите бебета за Новата тодина у нас. В Пазарджик в първите часове на 2011-а се родиха Васил и Василена, обявени за бебетата на града. Засега в съдбите им, въпреки техните имена, няма нищо весело. Майка им, която вече има едно дете, обяви, че ги оставя в сиропиталище, за да им осигури по-добро бъдеще. Доводите й са ги описали журналистите.
Преди да съдим и да се питаме защо и как си представям двете бебенца, които може би още не са усетили майчина ласка. Връщам се назад към моето раждане и ми е трудно да приема, че за някой две бебета може да не са радост, а мъка и тъга. Защото за една майка това е най-ужасното решение и когато си стигнал до него несъмнено е от любов. Онази любов, която те кара да обичаш децата си повече от самия теб. Две деца наведнъж не се гледат лесно, особено в днешно време и особено в България. Убеждавам се в това с всеки изминал ден, който прекарвам в българската действителност. И когато отмине шумът покрай бебетата на годината и първоначалните дарения майката ще се изправи сама срещу онази планина от разходи, грижи, покупки, която още отсега изглежда непреодолима. Не знам какво е подтикнало решението й. Сигурно доводите й са достатъчно силни и заслужават цялото ни разбиране и уважение. И все пак ми се иска да намери сили в себе си и да приеме този новогодишен подарък, тези две дечица с весели имена, които могат да изпълнят дните не само с разходи и грижи. Иска ми се да вярвам, че отнякъде ще дойде помощ и надежда и за тази майка, за да не се чувства толкова сама в този иначе прекрасен момент. И че държавата ни по някакъв начин ще покаже, че вместо да приема деца в домове за осиновяване може да помогне на тях и родителите им да останат ЗАЕДНО. Както трябва да останат заедно Васил и Василена, свързани в едно още от зачатието. Защото за мен като майка на близнаци, няма по-жестоко нещо от това да разделиш две деца, които от началото на съществуването си са били заедно и са усещали присъствието си, допирът на краченцето и ръчичката на другия в утробата на мама.

Иска ми се тази българска новогодишна „приказка“ да стигне до колкото се може повече хора с надеждата, че нещо може да се промени. И някой ден да разкажа тук за веселата история на така веселия живот на Васил и Василена, родени в новогодишната нощ на новата 2011-а година!

Постът е публикуван и в електронното издание е-вестник

Advertisements

3 responses to “Новогодишните български близначета Васил и Василена изоставени за осиновяване

  1. Може да е била недобре ориентирана .Сигурно ще си промени мнението и ще си прибере дечицата.

  2. Все се надявам да има вариант да си ги отгледа. Много хора биха й помогнали с бебешки неща.

  3. Въпросът не е сега за бебешките неща, колкото повече растат децата, толкова повече нарастват и разходите. Нужна е просто адекватна държавна политика, за да не се стига дотам хората да си оставят децата, защото не могат да ги гледат. За тези дечица държавата плаща и когато са настанени в дом. Защо тези пари да не отиват при родителите, за да могат да си гледат те децата?

Публикувай коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s