Кратък наръчник на безумни въпроси за близнаците

С огромна радост ви представям първият татко, който се „престрашава“ да дебютира в блога! Името му е Калоян Илиев и е баща на три деца – 8-годишни момчета – близнаци и една щастлива двойна кака! В ежедневието си дриблира между многодетното си семейство и ръководството на  uwear.bg – партньор на датския производител LEGO Wear в България. Не е изненада, че работата му е свързана пак с деца – кой освен един многодетен баща е най-наясно с избора на облекло за най-малките членове на фамилията! В сайта uwear.bg  може да намерите чудесни качествени дрешки за момичета и момчета с любимите им герои!
Специално за „За близнаците“ Калоян е подбрал колекция от забавни отговори на най-често задаваните въпроси към родителите на близнаци 🙂

 

Uwear

Калоян и щастливата семейна банда

 

На такива въпроси – такива отговори

Отново се връщам на темата за реакциите и констатациите на хората, когато видят близнаци навън в количка или извън нея. И докато има майки, който все още се дразнят да отговарят на едни и същи неуместни въпроси, то има и други, които са подготвили една торба остроумни отговори, и дори изпитват удоволствие да се наслаждават на реакцията, която предизвикват. А ние бащите обикновено подминаваме всичко с широка усмивка. Което не значи, че поздрави от сорта „Браво на бащата!“ или „Баща герой“ не галят ушите ни. И така, ето ги и тях – тривиалните въпроси за близнаци:

  1. „Те близнаци ли са?”- винаги границата между любознателността и риторичния въпрос е много тънка. Веднага след това, без да е получен отговор следва констатацията „О-о-о момичето колко е бяло, колко е едро и различно“-Така е, всички ние сме различни. Това именно прави света ни толкова шарен.
  2. „Близначки са, нали?“-утвърдително кимване само. Мисля, че е достатъчно за отговор? Липсата на противоречие, обаче дава крила – „Я, ама те са различни…“ Еми различни са, защото са разнояйчни. Имат сума ти и различни гени.
  3. На другия полюс – „Ама те съвсем еднакви, как ги различавате?“- Ако ги гледате отзад единият е с два върха на главата, а другият само с един – „Ами ако ги гледате отпред?“ – Е, тогава хвърляме боб. Ама няма страшно, дори да ги сбъркаме те си казват кой кой е. Задължително следва миловидното „Колко са сладки….“
  4. „Това момченцето ли е?“- За такива въпроси винаги трябва да имате под ръка утвърден международен каталог за цветове с пълната гама розово. Намира много широко приложение при разрешаване на спор за разпознаване на розови обици на ушите на набедените момченца.
  5. „Душички, две ли са ?“ –  Учуден се навеждам и започвам да броя. Не, три са, третото е в багажника на количката. Ии раз, и-и два, нека любопитното надничане отдолу започне сега!
  6. „Две са нали?“- Правилно, едното е бонус от родилното отделение
  7. „Лелее, добре, че аз нямам близнаци“ – добре ли е, не е ли добре, никой не може да каже със сигурност. Но в такива случай идва съвсем на място познатият отговор „Господ дава на всеки, толкова колкото може да понесе“
  8. „Нали (уж) са близнаци, а единият е синеок, а другият-с кафяви очи?“ – Ами на двамата дядовци са се метнали или пък на бабите ли бяха- не помня точно.
  9. „Твоите по любов ли са правени или са от новите (инвитро)?“- Не, от пазене са…

    kolichka

    Понякога въпросите учудват дори бебетата в количката!

  10. „Момче и момиче ли са?“ – не, две момчета. „Е-ехх, не сте успели да ги ошарите!“ – ние в къщи шарим великденските яйца, но с близнаците не успяхме, явно ни е слаба боята.
  11. „Истински ли са?“ – Не, китайски фалшификат са, ама са ги докарали в болницата.
  12. „Имате ли близнаци в рода?“- Аз не знам да имаме, но ще питам булката. Тук ли ще изчакате или да звънна по телефона, като разбера?
  13. „Наведнъж ли ги родихте? Колко им е разликата на близнаците?“ – Има, няма 6 месеца, ама поне са на същата дата
  14. „Близначки ли са? Ааа..! А защо не са облечени еднакво? Трябва да ги обличате еднакво!!!“ – ами свършиха ни вчера еднаквите дрехи.
  15. „И като са момче и момиче, що не си ги кръстили с еднакви имена?“ Мъдро, ама като не сме се сетили навреме…Така можеше за именния ден с един масраф да минем.
  16. „Близнаци ли са?“ – Да- „А, те и двете ли са ваши?“ – едното е на комшиите, ама се редуваме да ги извеждаме на смени.

Отговорите, че и въпросите събра за вас Калоян Илиев, докато четеше, спомняше си и се забавляваше с коментарите в една известна facebook група за близнаци

Още издания на наръчника за близнаци:

Наръчник за безумни въпроси: близнаците ( част I)

Наръчник за безумни въпроси: близнаците/тризнаците ( част II)

 

5 отговора на “Кратък наръчник на безумни въпроси за близнаците

  1. Имате ли близнаци в рода?

    Щом са счели за неуместен въпрос, ок, значи за това такъв заядлив отговор…
    Вярно, че някои са тъпи въпроси и си заслужават отговорите, но в крайна сметка останах с такова усещане, че всяка проява на любопитство или интерес, се посреща с досада… Лично аз, не бих дори заговорила родители на близнаци след това.

    • Здравейте, Екатерина,
      Наръчникът е по-скоро шеговит, едва ли някой от нас дава такива отговори, просто и ние разтоварваме напрежението от време на време с нещо разсмиващо 🙂 Единственото реално нещо са въпросите – наистина ги получаваме всеки ден и дори по няколко пъти на ден. Но пък и това е едно от предимствата да си родител на близнаци – винаги и навсякъде ти и децата сте обект на интерес 🙂
      С най-приятелски чувства,
      Мария

  2. Припознах си 9 точка. Историята е реална. Хората не се усещат понякога, но пък е забавно:)

  3. Близнаци са?
    Да.
    Ваши ли са?
    Да.
    Ама сигурна ли сте?
    Такъв въпрос ми е задаван и все още ми го задават въпреки че минаха три години.
    🤣🤣🤣🤣

Публикувай коментар