Как се пише книга

kniga-zvbПреди да ми се „наложи“ да напиша книгата „Захранване, водено от бебето – лесно, съвременно здравословно!“, въобще нямах представа какво всъщност представлява целият процес по написването, подготовката и издаването на едно печатно произведение. Естествено, ще си кажете, най-лесното нещо е писането, особено след като ми е професия, а и списвам блог. И това донякъде е така. Като изключим съвсем малката подробност, че освен с писане денят ми е изпълнен и с отглеждане на две 9-годишни деца, водене и взимане от училище, писане на домашни, излизане навън, малко друга работа, измисляне на обяд и вечеря (което си е високо ангажираща интелектуална дейност) и домакински задължения, които винаги съм недолюбвала!

В един момент всички вкъщи започват да те гледат почти накриво, когато започнеш да тракаш на компютъра. Децата ти казват, че мама отново се занимава само с „бебета“, съпругът намеква, че с толкова писане за хранене, е ред и на вечерята, а ти си мислиш, че никога няма да успееш да завършиш книгата, камо ли да стигне до печат…

Междувременно поне природата е решила да мине на твоя страна и с дни навън се лее дъжд, което е чудесна възможност да се затвориш вкъщи и да пишеш! Някак между другото, цялото семейство изкарва по един грип и при едно от децата той прераства в пневмония… Като противовес, докато пиша, три двойки близначета са закърмени успешно и с малко моя помощ, а броят на ЗВБ бебетата продължава да нараства!

Да напишеш и издадеш книга не е лесно, но е вълнуващо!

Това беше моята лична нотка. Повече подробности и детайли за целия процес на написването и издаването на книга в България, може да прочетете в долното блиц-интервю за сайта Lifebites.bg, което дадохме с Невена Митрополитска, автор на романа „Анна и планината“. И двете живеем в чужбина, и двете сме майки (тя е много по-многодетна от мен :)), и двете споделяме различните пътища, по които един автор може да стигне до издаването на книгата си!

Прочетете „Как се пише книга“

 

Реклами

Публикувай коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s