Най-слънчевият детски календар

inverno 2012 277

Мариза с любимата си снимка от календара

От няколко дни вкъщи си имаме най-слънчевият детски календар. Знам, че е малко късно, но пък си има предистория. Отдавна се чудех в какво да вложа поне част от баснословната за възрастта на децата ми сума от 25 лева, които те събраха от суровакането за Новата година  (с двата чувала лакомства дарени по повода се борим все още :)). Все ми се струва, че тези левчета имат и някаква символична стойност и трябва да донесат радост не само на нас. И така се сетих за един календар, който ще дари в Новата година не само усмивки в къщата ни всеки месец и всеки ден, но и нещо много повече. Ще дари подкрепа и гласност за „слънчевите“ деца и за техните родители, както и за всички други деца и родители, за които всеки ден  и всяко предизвикателство са „различни“.

inverno 2012 278

И Джордана с любимата си снимка от календара

А всъщност какво значи „различни“? Има една много хубава индианска поговорка, че „светът не ни е оставен в наследство от родителите ни, а ни е даден назаем от децата ни“. Мисля си, че  децата са ни дарени точно, за да се опитат да ни научат да погледнем отново света и през техните очи – пълни с радост, безгрижие и безпределна обич, с която са готови да прегърнат всичко. И да ни извадят от нашите рамки, ограничения и предрасъдъци.
От няколко дни моите момичета се радват на „хубавия календар с толкова много деца“, които имат „толкова хубави лица и усмивки“! Защото децата са и си остават само деца и виждат около себе си най-вече усмивките. И дано и ние вземем „назаем“ от тях точно този поглед върху нещата следващия път на детската площадка, в детската градина или в училище.

Защото истинските приятели не броят хромозомите. И истински чистите сърца се радват на всяка усмивка!

Advertisements

Публикувай коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s