Очаква ли Кейт Мидълтън близнаци?

Кейт

Кейт Мидълтън няколко дни преди да бъде приета в болницата. Засега няма никаква следа от „двойно“ коремче.  Снимка: „Мейл Онлайн“

Преди няколко дни стана ясно, че принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън очакват наследник и оттогава британските медии спекулират, че всъщност бебетата са две! А дали наистина е така? Ето и още няколко изчисления за шанса на височайшата двойка да е била споходена от „двойно щастие“.  Може да е малко клюкарско, но в един блог за близнаците не се отваря всеки ден възможност за „намеса“ в кралските дела 🙂  Още повече, че и в самата Великобритания залозите, че височайшата двойка чака близнаци са минали от 50:1 на 8:1 – доста над нормалния шанс за бременност с близнаци, който се изчислява на 1:40, везависимо дали са двуяйчни или еднояйчни.

Какво всъщност кара журналистите да спекулират за евентуална двойна бременност? На първо място факта, че Кейт Мидълтън бе приета в доста ранен стадий на бременността (говори се, че е в 6-та или 8-а г.с.) в болница с хипермезис гравидариум – състояние на изключително тежко гадене и повръщане, което често води до дехидратация. Една от всеки 50-бременни може да страда от подобно неразположение, но то се среща много по-често при бъдещите майки на близнаци заради по-голямата площ на плацентите.

Като втори фактор се посочва възрастта на херцогинята на Кеймбридж – в момента тя е 30-годишна и според статистиките шансът за близнаци се увеличава значително между 30 и 35-годишна възраст и нараства още повече след това.

На трето място, явно твърденията имат някаква почва или някой неудобен източник или информатор, близък до кралския двор, защото е малко странно всички медии за спекулират точно върху факта, че Кейт е бременна с близнаци само заради няколко съвпадения. И наистина реалните шансове за близнаци  на херцогинята според статистиките не са много повече. Ако прочетете добре поста от линка или горе на страничката, ще откриете, че към гаденето и възрастта на херцогинята може да добавим като други благоприятни фактори само височината на Кейт (178 см.) и чистия късмет бебетата да са 2! 🙂

Погледнато така, Кейт и Уилям, наистина имат шанс за близнаци. И какво по-хубаво от това –  кралския двор не се е радвал на две бебета наведнъж от далечния 15-и век. Тогава през 1430-а година са били родени близнаците Аликзандър и Джеймс – синове на шотландския крал Джеймс I и кралица Джоан. Историята им не е сред най-щастливите – само една година след раждането си престолонаследникът, първородният Аликзандър, починал и тилата била наследена от брат му Джеймс, който се възкачил на трона на крехката 6-годишна възраст, след като баща му бил убит…

Разбира се в днешно време всеки престолонаследник на британската корона би се радвал на доста по-спокоен живот. Като изключим споровете кой всъщност ще бъде наследника в случай на близнаци. Според съвсем наскоро приети закони, това ще  е бебето, родено първо, независимо от неговия пол. А как ще се определи кое бебе е първо при секцио, например?  Майките, раждали близнаци, знаят много добре, че при цезарово сечение не винаги на бял свят се появава първо бебето, което би било първородно при едно нормално раждане. Поданиците на кралица Елизабет Втора наистина имат да мислят над много неща в очакване на вестта дали наистина  бебетата са две.

А колко ще са те? След всичко изброено дотук, ще добавя само, че всъщност повечето жени над 30 все пак забременяваг само с 1 бебе и на много майки на близнаци въобще не им се гади през бременността. Освен това в семейството на Кейт няма близнаци, което си е един от доста важните фактори. Значи имаме 3 довода „за“ и три „против“. Какви са шансовете тогава и очакват ли принц Уилям и Кейт Мидълтън близнаци?

Чист късмет! 🙂

А вие какво мислите?

Прочети още:

 

Принцеса кърми близнаци

 

Кралските близначета на Дания станаха на годинка

 

Advertisements

4 responses to “Очаква ли Кейт Мидълтън близнаци?

 1. Напълно възможно, след като залаганията са стигнали 8:1. Според мен най-вероятната причина за това е неудобен информатор. Ще бъде много интересно, ако се окаже, че е поизлъгал малко 🙂

  Здравей! Радвам се, че се срещаме в блог средите, „познаваме“ се от близнашкия форум в бг-мама, децата ни са 2007-ми набор. Колко са пораснали и твоите момичета!
  По темата и за статистиката искам да споделя, че съм от късметлийския процент без нито един пристъп на гадене и повръщане в началния стадий.

  Поздрави!

  • Сега ако кажеш и коя си! 🙂
   Радвам се и аз да те видя в блог-пространството и комплименти за прекрасния блог! Направо ти се възхищавам кога ти остава време и нерви :)) за подобни творения Но сигурно си имаш страхотни помощници в кухнята!
   Иначе за статистиката и на мен никога не ми се е гадило през бременността – и в това сме колежки 🙂
   До нови (блог) срещи! ❤

 2. лично не сме се виждали, писали сме в близнашките теми, ника ми беше didibu, от този период си спомням Айла, helche, DessyJ, децата ни всички бяха на сходна възраст, а моите са Ники и Гери.
  Благодаря ти, твоят блог също е много интересен и полезен!
  до скоро:)

  • А-а-а-а! Твоя ник не го помнех, но се сетих веднага по имената на дечицата 🙂 Какви бебешки проблеми ни вълнуваха само преди няколко години, е-е-е-х….

Публикувай коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s