Австралийка роди тризнаци нормално за 14 минути

Кой каза, че не могат да се раждат тризнаци нормално?

Щастливата майка с трите си бебета

За по-малко от четвърт час австралийката Чиноа Трама стана майка на първите тризначета, родени нормално от 17 години насам в болницата в град Намбур, Куинсланд. Бебетата – две момченца и едно момиченце се родили в 34-та г.с. със завидното тегло от 2420 гр., 2845 гр. и 2310 гр. Първи в 9.47 вечерта, проплакал Айзък Даниъл който бил разположен главично, 11 минути след това на бял свят излязло братчето му Дилън Дейвид, което се родило седалищно и само 3 минути след това се появила в цялата си прелест и малката госпожица Айла Елизабет.

Тризначетата са трето, четвърто и пето дете в семейство Трама. Чиноа и съпругът й Даниъл разбрали, че очакват три бебета в средата на шестата седмица от бременността. Естествено, изненадата за тях била огромна, но още от самото начало бъдещата майка изявила намерение да роди нормално, както при предишните си две раждания. Другите две деца на семейството – Джордан на 5 годинки и Амали на 2, се родили във вода вкъщи с помощта на акушерка, доста разпространена практика в Австралия. „От самото начало обсъждахме най-различни варианти, но бях твърдо решена да не родя със секцио и накрая успях“, споделя щастливата майка на тризначетата. „Чувствам се отлично, като благословена. Факта, че успях да родя нормално е много вдъхновяващ за мен“,  допълва тя.

Семейство Трама с всичките си прекрасни дечица

Чиноа Трама разказва, че раждането й започнало в 8 часа вечерта, когато й изтекли водите. Едва пристигнали в болницата, мъжът й я закарал в родилната зала и тя усетила първите напъни. „Всичко стана толкова бързо, че дори екипът не беше напълно подготвен. Айзък се роди почти веднага, след 11 минути Дилън излезе седалищно, а след още три и Айла. Раждането мина  много лесно и бързо, след всяко бебе ме гледаха с ехографа и следващото бебенце вече беше слязло и готово да се появи на бял свят“,  разказва г-жа Трама.
„Ако всичко върви нормално и без усложнения, може да се родят многознаци вагинално, съвсем възможно е. Има още няколко случая на жени в Австралия, които са родили тризнаци нормално и сега и аз съм една от тях“, споделя гордо тя.

Линда Палет, мениджър  на отделението в болницата в Намбур, където са родени тризначетата, коментирала пред местните медии, че всички са впечатлени от г-жа Трама, която е успяла да износи 3 бебета с общо тегло над 7 килограма до 34-а гестационна седмица.

И не само това! След невероятното си раждане, тройната мама възнамерява също така и да кърми всичките си бебета. И сигурно ще успее! Единственото нещо, което семейството не планира в близко бъдеще са още деца. „Засега ни стигат“, коментира щастливата петорна мама, с три прекрасни бебета в прегръдките.

А покрай тази прекрасна история се сетих и аз за едно мое много мило преживяване в Холандия. Един ден край близнашката ми количка спряха три симпатични почти 80-годишни баби, които при вида на моите две бебета ми разказаха щастливи, че са тризначки. Майка им също ги родила нормално в онези далечни години, да не говорим за изненадата й, когато при раждането на бял свят се появили не едно, не две, а цели 3 бебета! За щастие били с добро тегло и ги отгледали с трудности и радости заедно с другите деца в семейството. След това всяка поела по своя път, но дори в старостта, продължаваха да са щастливи заедно и в отлично здраве! Какво по-голямо щастие от това!

Източник и още снимки и видео на семейство Трама и тризначетата им може да видите тук: http://www.sunshinecoastdaily.com.au/story/2012/09/07/why-its-3-times-the-fun-naturally-threes-bliss-for/

Advertisements

4 responses to “Австралийка роди тризнаци нормално за 14 минути

Публикувай коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s