ПриятеЛЛЛско посрещане :)

Обикновено като се завърнеш вкъщи след дълъг път те очаква обичайното голямо чистене на тонове прах и паяжини. Трябва да минат поне няколко дни докато домът ти стане отново уютен и удобен. Започваш да прескачаш натрупаните багажи и да търсиш нещо, което си скрил кой знае къде преди да заминете. В допълнение децата преоткриват позабравените си играчки и искат непременно да поиграят с всички тях на пода в цялата тази бъркотия! Час по час ти представят любимото си старо мече и кукла и понеже имам две госпожици изведнъж изникват по най-невероятни места разпиляни съкровища, бижута и гримове. Разнася е и остър мирис на лак – естествено, че два чифта ръце и крака чакат да бъдат налакирани след дългото пътуване!

Минава първият объркан ден и постепенно свикваш в „новото “ си старо легло, чантите разпиляват съдържанието си по шкафове и гардероби, а от кухнята започва да се носи най-сетне и по някой друг завладяващ аромат след дни на хляб, сирене и домат и пържени яйца… 🙂 И точно в тези хаотични дни неочаквано ти донасят колет. От Мария от Козлодуй. Една огромна кутия с надпис „Добре дошЛЛЛи“.  Цяла кутия пълна в уханни шоколадови мъфини, които са пропътували България от единия до другия край само за ден! (пощите не спират да ме изненадват приятно!) Има и кутийка със 100 игри за следващото ни пътуване. И книжка! Докато се усмихвам доволно, девойките вече са грабнали подаръците си и са захапали по един мъфин с доволен звук „м-м-ммм“. Следваме ние с таткото. И се чувстваме все повече у дома.

Ето на това му казвам приятеЛЛЛско посрещане! Всички сърдечно бЛЛЛагодарим!

А защо толкова „ЛЛЛ“? Защото адашката ми Мария е  ЛЛЛ-момичето на Козлодуй. Сигурна съм, че нейните мъфини са отдавна известни не само там! 🙂

Докато снимах беше почти изяден още един мъфин….

Advertisements

Публикувай коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s