Premature-bg, първият български сайт за недоносени деца. Статия за кенгуровата грижа.

Отдавна съм добавила към списъка с любими блогове и сайтове и първия български сайт за недоносени бебета- http://premature-bg.com/

Сайтът е плод на усилията на една всеотдайна майка, известна в уеб-пространството повече с ника си Либи. Тя е изминала лично трудния път на преждевременното раждане  и дългите дни на раздяла с бебето си, тревогите, самотата вкъщи, липсата на информация, специфичните грижи за едно недоносено детенце. С първия български сайт за родените по-рано бебета, Либи се надява да помогне на всички майки, които се намират в същата ситуация и да им даде надежда, разкази на други родители, преминали по този път и купища полезна информация. И то на български, което е най-важното!

С Либи се познаваме виртуално и тя споделя с радост, че сайта придобива все по-голяма популярност и е от полза за все повече родители. „Вече има по 3000-4000 уникални месечни посещения, което според мен е голям успех за нов сайт. Premature-bg съществува от месец юни 2011 година и макар че все още не излиза на челни позиции в търсачки като Гугъл известността  му видимо нараства. Най-много ме радва, че някои майки ми пишат, че го четат през мобилните си телефони още в болницата и им е много от помощ!“, разказва тя.  „Вие също може да допринесете  за обогатяването на сайта като изпратите своята история, за да бъде публикувана. Опитът и преживяното от вас може да е от полза и за много други родители и бебета!“, изтъква Либи.

 В сайта има и много разкази за преждевременно родени близначета и дори истории за успешното им кърмене след изписването им от болницата. Освен това в него ще намерите и съвети от специалисти за храненето, захранването и често срещани проблеми  при недоносените дечица. Отскоро към сайта има и форум, в който родителите на преждевременно родени деца могат да споделят радостите и тревогите си и да потърсят съвет или информация.

В Premature-bg има и много полезни преводни материали за недоносените деца. Днес искам да споделя един от тях за кенгуровата грижа с надеждата тя да стане скоро факт и в България. Ето и линк към нея:

Отново за кенгуровата грижа. Струва си да знаете повече.

Сайтът има и Фейсбук страница: https://www.facebook.com/prematurebg

Advertisements

One response to “Premature-bg, първият български сайт за недоносени деца. Статия за кенгуровата грижа.

  1. Pingback: Две майки на близнаци и сайтът premature.bg основаха фондация “Нашите недоносени деца” « ЗА БЛИЗНАЦИТЕ·

Публикувай коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s