Да помогнем с памперси на близначетата Васил и Василена

Допълвам поста с прекрасни новини от Васил и Василена и най-сетне и снимка на двамата сладури! Статията е от в. „Знаме“, Пазарджик.

Тези от вас, които следят блога, със сигурност вече знаят историята на „новогодишните“ близначета Васил и Василена от Пазарджик, които от пролетта са вече  щастливи в семейството си. И че не пропускам да ви осведомя за хубавите новини около тях. Точно вчера мъниците станаха на 11 месеца – растат, играят и вече тежат по 9 килограма! 🙂 А страхотните и всеотдайни момичета от фондация „Движение на българските майки“ в Пазарджик не престават да подкрепят родителите и да им предават всяка пристигнала помощ от други майки или просто от добри хора. Тук не мога да не спомена и нашата „супер мама“ на тризначки, която редовно изпраща дрешките от момиченцата си за малката Василена и така тя по обясними причини в момента се гизди с повече тоалети от братчето си!

Ето какво споделя една от майките от ДБМ -Пазарджик след последната среща със семейството: “ Радва ме това, че говорят с любов за децата си, грижат се добре за тях и въпреки трудностите, се справят някак си. Трогнаха ме разказите им за съвместните игри, прегръдки, целувки, разходки, дори и вече леки драскотини, проява на характер. Децата са добре, здравички са в момента. Васко е изкарал наскоро бронхит с АБ, личния им лекар го е объркал с друга диагноза и е искал да ги хоспитализира, но тя е потърсила друго лекарско мнение и са овладяли бързо нещата. Василена е израстнала шума на сърцето и общо взето е по-здрава и по-контактна от брат си. Като всяко момиче е по-напред в развитието си, по-уверена и напориста, по-сръчна, ящна и оправна. Били са на гости на дядото в Гелеменово, другата баба също помага, а най-много помага големия батко Лъчо, който освен, че ги гледа, разхожда и храни, даже понякога спи с малката в едно легло, свит в единия край, понеже тя се разпервала и заемала повечето място. Спряли са най-големия им разход – адаптираното мляко, сега пият кисело мляко, вечер с бисквитки за засищане. Иначе сутрин стартират с кисело мляко, после попарка, супичка или готвено от мама … и вече тежат по 9 кг. Пробва се да ги приучава на гърне, защото сега памперсите са втория им голям разход, обещах да пиша и ако има желаещи да им помогнат за това.

Таткото питах дали си е намерил работа – не е, но правел някакви опити да продава зеленчуци някъде пред блока, дано му потръгне на човека и да има късмет. Лазарина си получава още първата година от майчинството – около минималната работна заплата, после и втората година ще си ги гледа, тогава пак ще получава същите пари, и чак тогава планира да търси работа и ще ги пуска на ясла.

Това е в общи линии, разказваха ми весели случки с децата, спомени с баткото … в общи линии съм много доволна от срещата с тях най-вече защото виждам положителния резултат след нашата намеса и помощ и това ме удовлетворява и кара да вярвам в доброто.“

Толкова съм щастлива от тези новини, две дечица растат щастливи и обичани в семейството си и карат и мен да вярвам в доброто! А за да направиш добро не се иска и толкова много – няколко памперси 🙂

Ако искате да помогнете да семейството да преодолее тази малка трудност или да дарите нещо за Васил и Василена може да го направите като се свържете с момичетата от ДБМ – Пазарджик или оставите коментар с и-мейл, за да ви изпратя лично съобщение с координати. В момента близначетата ползват памперси Еви Бейби номер 4, пакета е близо 15 лв. и стига за седмица (по мои изчисления). Не е нужно да купите или да пращате цял пакет, може просто да изпратите малко дарение по пощата или по банков път на ДБМ – Пазарджик, с които ще се закупят памперси за близначетата.

Ето тяхната Фейсбук страничка: http://www.facebook.com/dbmpz

И темичката и в във форума „БГ-мама“: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=509922.0

А за Нова година мое да изненадаме рождениците и с подаръци. Какво ще кажете? 🙂

Advertisements

2 responses to “Да помогнем с памперси на близначетата Васил и Василена

  1. Може ли да се публикува банковата сметка (ИБАН), името и BIC кодът на банката, както и пълното име на титуляра на сметката, по която може да се преведат пари за памперси? Какво основание е добре да се впише, за да е ясен получателят?

Публикувай коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s