Световна седмица на кърменето – „Да поговорим!“

Част от логото на ЛЛЛ-България за ССК, посветен на настоящите и бъдещи майки на близнаци

И тази година в световната седмица на кърменето от 1 до 7 август  има най-различни възможности  да  се  информирате или да „поговорите“ за кърменето. И самата тема на Седмицата е: „Да поговорим! Кърменето – 3D изживяване!” Ето какво гласи официалното й представяне: „Кампанията около Световната седмица на кърменето има за цел да привлече вниманието и да ангажира цялото общество към ключовото значение на кърменето за много аспекти от частния и обществен живот.

В световен мащаб процентът на изключително кърмени деца се повишава и можем да се запитаме – защо да говорим за кърмене? Не е ли то нормален физиологичен процес? Какво общо имам аз с това?

Всеки от нас се движи по своя собствена посока, но триизмерността на комуникацията е от голяма важност. „Да поговорим!” – триизмерната тема на Световната седмица на кърменето, говори на всеки от нас. Всички ние изпълняваме различни роли, но имаме един много силен инструмент – гласа си, за да говорим на другите за това защо кърменето има значение не само за здравето и благополучието, но също и за околната среда, за равни възможности на жените и за обществения напредък. Различните аспекти от нашия живот се преплитат и е важно да осъзнаем, че кърменето има отпечатък върху всички тях.“

Както всяка година са многобройни и инициативите на Ла Лече Лига – България в помощ на кърмещите или желаещите да кърмят майки. Както миналата година ще има достъпни за всички уебинари и срещи за кърменето в множество градове в България.

Какво може да направите? Както показва картинката и гласи темата на Седмицата просто „поговорете“ за кърменето с други настоящи или бъдещи майки на близнаци!

Програмата на Ла Лече Лига -България може да видите тук:

http://lalechebg.com/2011/07/wbw-program/

За повече информация може да посетите и официалния сайт, посветен на ССК 2011:

http://kurmene.com/index.html

Advertisements

Публикувай коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s