Селин Дион сваля 18 кг. с кърмене на близнаци

Селин Дион на концерта си в Лас Вегас.

Само 4-месеца след раждането на близнаци канадската певица Селин Дион се появи в блестяща форма за концертите си в Лас Вегас, които започнаха в средата на март. Певицата твърди, че дължи възвръщането на фигурата си на факта, че кърми близнаци и на гените си, които не й позволяват да пълнее. Още в края на февруари тя блесна в Холивуд с прилепнала сребриста рокля за раздаването на наградите „Оскар“.

Според 42-годишната Селин грижите за две бебета и кърменето спомагат за бързото възвръщане на формата след раждането.  „Аз се грижа за тях и те се грижат за мен“, шегува се тя. Певицата роди близнаците Нелсън и Еди на 29 октомври миналата година в 35-а г.с. с тегло 2,320 кг. и 2,450 кг.  Тя наддала 18 кг. за цялата бременност, но твърди, че отслабването след раждането не е било важно за нея. „Аз не съм манекенка и не трябва да нося дрехи с най-малък размер. Винаги ще намеря какво да облека. Но наистина свалих килограмите от бременността много бързо“.

Дион на раздаването на наградите "Оскар"

Всъщност качените от Селин Дион килограми са съвсем нормални при многоплодна бременност и певицата едва ли е имала много за сваляне след раждането. При нормално тегло препоръката за наддаване при бременност с близнаци  е от 16,8 до 24,5 кг. Достатъчно е да се разгледа разпределението на натрупаното тегло при една нормална едноплодна бременност:

3 – 4 кг. – средното тегло на бебето
3.2 кг. – допълнителен запас хранителни вещества.
1.8 кг. – допълнително количество кръв
1.8 кг. – допълнително количество лимфа
0.9 кг. – околоплодна течност
0.9 кг. – увеличение на обема на гърдите
0.9 кг. – увеличение на матката.
0.6 – 0.8 кг. – плацента.

Това прави 13,3 кг. само при бременност с едно бебе. Нека направим същото изчисление за двуплодната бременност:  две бебета по поне  2,5 кг., добавете още една плацента, двойно количество околоплодна течност, двойно увеличена матка и допълнително количество кръв за още едно бебе. Това са общо 19,7 кг. и нищо чудно Селин Дион да е излязла от родилното само с няколко килограма в повече от нормалното. 🙂

Много майки на близнаци (включително и аз) обаче са на мнение, че кърменето определено им помага да си възвърнат формата си след раждането. В първите дни то е полезно и за по-бързото прибиране на матката, която е преразтегната от двойната бременност, а оттам и на корема.

За чудодейните свойства на кърменето на близнаци е доказателство и американската актриса Джули Боуен, която миналата година сподели в телевизионното предаване „Lopez Tonight“ по Ти Би Ес, че кърми едногодишните си синове Джон и Гас. Тя дори показа снимки, докато ги кърми във футболната поза и доста скандализира американската общественост с факта, че гърдите й били на показ. Актрисата изтъкна, че „бебетата действат като 2 истински липосукционни машини и буквално топят мазнините със сукането си“.

Джули Боуен със синовете си

Източници и снимки:

http://www.examiner.com/celebrity-fitness-and-health-in-national/celine-dion-credits-breastfeeding-for-40-pound-pregnancy-weight-loss

http://www.huffingtonpost.com/2010/05/18/modern-familys-julie-bowe_n_580757.html

http://www.hotmommagossip.com/2010/05/19/modern-family-star-julie-bowen-shows-lopez-the-twins/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+HotMommaGossip+%28Hot+Momma+Gossip%29

Advertisements

One response to “Селин Дион сваля 18 кг. с кърмене на близнаци

  1. Pingback: Селин Дион сваля 18 кг. с кърмене на близнаци | Bulgarian Blog·

Публикувай коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s