Васил и Василена са вече у дома!

Васил и Василена са си вече у дома! Съвсем символично Новата година отбеляза появата им на бял свят, а настъпването на пролетта прибирането им у дома при мама Лазаринка, татко Здравко и по-големият им батко.
Благодаря от все сърце на всички, които следяха и чрез този блог за съдбата на  двете близначета и на тези, които изпратиха помощ на семейството – бяхте наистина многобройни!
Надявам се Васил и Василена да не бъдат забравени от институциите и обикновените хора, които помогнаха с толкова много и в бъдеще!
Позволявам си да препечатам изцяло съобщението на Движение на българските майки – Пазарджик във Фейсбук с хубавата вест.

Близнаците са си вече у дома

От вчера близнаците Васил и Василена, родени в първия ден на 2011-а, вече са си у дома. Близо тримесечните бебета напуснаха дома за медико-социални грижи, където бяха подслонени след изписването им от Родилно отделение, и са поверени на грижите на родителите им Лазаринка и Здравко.
Двамата са доста лакоми и са в отлично здраве, за радост на родителите им. На помощ в първите часове се е притекла приятелка на майката, която й е помагала в храненето с млякото. На радостното събитие е присъствал и дядото – бащата на Лазаринка, в общинското жилище, предоставено от кмета на общината Тодор Попов, Лазаринка посрещнала гостите с пита, обилно намазана с течен шоколад, за да е сладък живота на децата й. Пожелава си го от все сърце и се надяват със Здравко да успеят да осигурят нужното за близнаците и нейния 15-годишен син.
Апартаментът, в който са се нанесли наскоро, е приветлив и почти обзаведен. В най-голямата и светла стая са бебешките креватчета, а в секцията е подредена козметиката за тях.
„Огромна благодарност дължим на кмета Тодор Попов за жилището, на Жилфонд за бойлера, пералнята, печката и хладилника, на Движението на българските майки за даренията, събрани от майки от цялата страна. Имаме креватчета, ваничка, количка, проходилка, козметика, дрешки, памперси за около десетина дни … Ще имаме нужда от още адаптирано мляко Фризолак, защото аз още не съм получила еднократната помощ за близнаци, нито майчинство. Взела съм само болнични. Знаете, че Здравко остана без работа…”
Лазаринка вече е избрала личен лекар на Васил и Василена и тези дни ще го посетят, за да се убеди отново, че се развиват нормално и да получи напътствия как да ги храни и да се грижи за тях, защото въпреки че вече е отгледала едно дете е сигурна, че ще има новости, които да научи.
Семейството вече е заедно и се надява да се справи с трудностите. По-лесно ще бъде обаче, когато Здравко успее да намери работа. Защото помощите от дирекция Социално подпомагане ще могат да получат следващия месец. На Лазаринка й се полагат еднократна помощ за раждане – два пъти по 600 лв., помощ за раждане на близнаци – два пъти по 1200 лв. И детски добавки – два пъти по 52.50 лв.

Извадки от в-к „Знаме“

„Ако някой има възможност и желание да помогне, докато дойдат първите парични помощи от Социални грижи, близнаците спешно се нуждаят от адаптирано мляко Фризолак и памперси. Благодарим Ви!“

Фондация ДБМ – Пазарджик

Може да се свържете с фондацията и като пишете и в работната тема във форума БГ-мама – http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=509922.0

Advertisements

Публикувай коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s