Принцеса кърми близнаци

Принцеса Мери и принц Фредерик с близначетата

Датската принцеса Мери, коята стана майка на близначета на 8 януари кърми успешно и двете си бебенца – момченце и момиченце. С новината се похвали лично височайшата свекърва кралица Маргарете Втора. Тя посочила в интервю, че съпругата на датския престолонаследник Фредерик прекарва дните си в „спане, ядене, кърмене…“. На въпрос дали гледането на близнаци е по-различно за кралското семейство тя споделила, че две бебета наведнъж са наистина огромно изпитание за родителите. „Всичко постоянно е умножено по две и е доста изтощително“,  раказала Маргарете Втора.
Кралските бизначета, чиито имена ще станат известни на официалното им кръщене на 14-и април, се родиха на 8 януари в университетската болница в Копенхаген. Първо на бял свят се появило момченцето в 9:30 ч. с тегло 2,7 килограма и 47 сантиметра, а момиченцето проплакало близо 30 минути по-късно с тегло 2,5 килограма и 46 сантиметра. Двете бебенца се родили нормално и баща им принц Федерик, който присъствал на раждането заяви пред журналисти веднага след това, че е било „превъзходно“ да бъде част от преживяването и нарече дечицата „двойно чудо“.

Принцеса Мери по-малко от месец преди раждането, снимана за сп. „Вог“

Близнаците са четвърти и пети в линията за наследяване на короната след баща си и по-голямото си братче и сестриче – 5- годишния принц Кристиан и 3-годишната принцеса  Изабела. Принц Федерик се ожени за простосмъртната австралийската адвокатка Мери Доналдсън през 2004-а година. Двамата се запозават в пъб по време на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г.
39-годишната принцеса Мери е може би единствената кралска особа, кърмила и близнаци, освен двете си по-големи деца. Свекърва й кралица Маргарете Втора също е кърмила децата си, а други височайши кърмачки са принцеса Даяна, принцеса Грейс на Монако, йорданската кралица Рания и тайландската кралица Сирикит.

Близнаците си все още кърми и певицата Селин Дион.

Прочети още:

Кралските близначета на Дания станаха на годинка

 

Източник:
http://www.bestforbabes.org/2011/03/real-princesses-do-breastfeed-even-twins/

Снимки:
http://kongehuset.dk/gallery.php?dogtag=k_dk_aktuelt_billed&id=112

http://www.royaltyinthenews.com/2010/12/16/denmarks-crown-princely-family-in-german-vogue/

Advertisements

2 responses to “Принцеса кърми близнаци

  1. Pingback: Принцеса кърми близнаци | Bulgarian Blog·

  2. Pingback: Кралските близначета на Дания станаха на годинка « ЗА БЛИЗНАЦИТЕ·

Публикувай коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s