Помощ за Васил и Василена

Както обещах пускам последните новини за Васил и Василена и най-вече за тези, които искат да помогнат с нещо на семейството им.  Лека-полека историята на близначетата се изпълва и с много положителни събития и надежда. Родителите са получили общинско жилище, което в момента ремонтират и ще вземат бебенцата си възможно най-скоро. Невероятна е подкрепата и помощта, която в последните дни получават и от съвсем непознати хора – майки събират дрешки, принадлежности, памперси, магазин БГ БЕБЕ в Пловдив е предоставил пълен набор маркова козметика за двете деца на стойност 100лв., шишета и биберони, от УНИЦЕФ ще дарят памперси на стойност 300 лева за двете близначета! Оказа се, че има предложени цели 2 близнашки колички за разходките на Васил и Василена!
Но разходите около 2 бебета, особено в днешните трудни финансови времена, са наистина значителни. От личен опит мога да споделя, че на седмица са нужни поне по 70 памперса (и дори повече в първите месеци!),  цената на АМ, с което се хранят мъничетата също е доста висока, а нужното количество двойно! Майките на близнаци най-добре знаят какво значи да купуваш два чифта обувки, две зимни якенца, два чифта панталонки наведнъж! А разходите не свършват и само с дрешките, памперсите, храната… С мен вече се свързаха няколко мами с две (и повече!) дечица, които са готови да дарят дрешки и принадлежности на семейството.
Ако и вие искате да помогнете с нещо на родителите на Васил и Василена посетете страницата във Фейсбук на момичетата от Движение на българските майки – Пазарджик (ДБМ – Пазарджик), които организират събирането на даренията за семейството.  Невероятна е и тяхната всеотдайност!

http://www.facebook.com/lllbg?ref=ts#!/pages/%D0%A4%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%94%D0%91%D0%9C-%D0%9F%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BA/174583063609

Всяка малка помощ е полезна – капка по капка става вир! А защо ли не един океан от помощ и обич за две „новогодишни“ близначета. 🙂

Advertisements

One response to “Помощ за Васил и Василена

  1. Pingback: Васил и Василена си отиват у дома! « ЗА БЛИЗНАЦИТЕ·

Публикувай коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s