Васил и Василена си отиват у дома!

Пожелах си малко чудо и надежда за две новородени близначета в началото на Новата година и то се случи! Първите бебета на Пазарджик за 2011-а Васил и Василена си отиват вкъщи. За решението на майка им да не ги изостави разбрах още преди няколко дни, но предпочетох да запазя новината за себе си, докато не бъде оповестена официално:

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/02/04/vasil-i-vasilena-shte-se-radvat-na-maichina-obich.110498,4

През изминалия месец тайничко се надявах всеки ден най-сетне да чуя тази хубава вест. Две близначета ще останат заедно и ще бъдат отгледани от родителите си, вместо да отидат в сиропиталище. Какво по-хубаво нещо от това? Радвам се, че майка им намери сили да приеме своя „новогодишен подарък“, както го нарекох тогава. Радвам се, че е послушала сърцето си и не е позволила трудностите да я лишат от най-прекрасното нещо на света – нейните деца.  Разбира се оттук нататък пътят няма да е лесен, но ще бъде изпълнен с двойна обич и радост, а те определено дават сила. Както могат да дадат сила и подкрепа всички онези, които през тези дни са мислили с любов и загриженост за малките Васил и Василена.

Сила ще трябва и на тяхната майка Лазарина, за да се пребори с хорското тесногърдие и неразбиране, което сигурно вече среща.  През изминалия месец дори самата аз се сблъсках с учудваща за мен липса на милост и злословие по адрес на една отчаяна и вероятно много объркана жена. Дори днес ме натъжават коментарите под статията в dnes.bg –  расистки, псевдо-моралистични, бездушни… Замислям се дали трудното време, в което живеем е успяло по някакъв начин да ни направи по-корави и по-жестоки. Да заличи състраданието и милосърдието ни.

Защо вместо да осъждаме, заклеймяваме,  критикуваме просто не се зарадваме на късмета на тези две дечица и на майка им. Ако се бяха родили само 1 ден или дори 1 час по-рано или по-късно може би съдбата им щеше да е съвсем друга… Новогодишната нощ нямаше да донесе нито за тях, нито за нас,  една приказка със щастлив край на обич и надежда.

Ако искате да помогнете на семейството на Васил и Василена прочетете тук

 

 

Advertisements

6 responses to “Васил и Василена си отиват у дома!

  1. Pingback: Да помогнем с памперси на близначетата Васил и Василена « ЗА БЛИЗНАЦИТЕ·

  2. Pingback: Васил и Василена на 1 годинка! « ЗА БЛИЗНАЦИТЕ·

Публикувай коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s