Помните ли четиризначетата, които се смеят?

Със сигурност сте гледали клипчето – четири бебета, които се кикотят неудържимо, легнали около майка си. Жизнерадостният им смях дарява усмивка на всеки, който ги погледне вече цели 10 години!
Това, което мнозина не знаят обаче е, че сладките бебета от клипчето, не са просто 4 бебета, а еднояйчните четиризначки  Грейс, Емили, Мери-Клер и Анна Матиас от САЩ, които тази година отпразнуваха 10-я си рожден ден! Малките чаровнички се раждат на 16 февруари 2000 в семейството на мама Алисън и татко Стив Матиас от Лексингтън, Южна Каролина.

Двамата се женят през 1997-а година и след две години с радост откриват, че очакват бебе. Това, което въобще не предполагат до първия преглед през 9-а г.с. обаче е, че бебетата са повече от едно! В началото лекарите виждат „само“ 3 бебета и веднага изпращат майката за преглед при специалисти по многоплодна бременност в столицата на щата Колумбия. Изненадата на бъдещите родители става още по-голяма, когато те не само потвърждават новината, но „откриват“ и още едно бебе! Подобна бременност е изключително рядко явление – шансът за четиризнаци е 1 на 800 000, а вероятността за еднояйчни четиризнаци както при семейство Матиас е 1 на 15 милиона!

Огромният корем на мама Алисън

Поради тежката бременност мама Алисън трябва да лежи на легло след 20-а г.с. Коремът й нараства с главоломна скорост и тя наддава 36 кг. до 28-а г.с. седмица, когато поради нарастващите рискове за здравето й (задържане на вода в дробовете и опасност сърцето й да не издържи) лекарите решават да извадят четиризначетата на бял свят. Първа се ражда Грейс, която е и с най-голямо тегло – 1260 грама. Следват Емили, Мери-Клер и Анна-Матиас, която е и с най-ниско тегло – 1083 гр. За всеобщо учудване на всички малките четиризначки се справят чудесно и след два месеца Грейс и Мери-Клер са изписани от болницата, последвани две седмици по-късно и от сестричките си. Четирите момиченца са с отлично здраве и се развиват безпроблемно, въпреки преждевременното си раждане, което прави тяхната история още по-необикновена.
Невръстните чаровнички не остават незабелязани за дълго и скоро постигат невероятен успех с неудържимия си смях в предаването „Най-смешните домашни видеоклипове на Америка“. През 2006-а година те печелят и награда от 250 000 долара за най-смешен видеоклип на всички времена. Четиризначките са почти знаменитости в САЩ – те са канени в многобройни телевизионни предавания, заснемат реклами и участват в „Super Quads,“документален филм на Discovery Health Channel.

Семейство Матиас получава наградата за най-смешен видеоклип на всички времена

В момента четирите бебета от клипа са вече порастнали къдрокоси хубавици и са все така усмихнати. Родителите им споделят, че дните отлитат неусетно покрай грижите и радостите около лудетините. Въпреки че външната им прилика е невероятна всяка от тях е развила собствен характер и собствени интереси. Грейс свири на пиано, Емили иска да играе футбол, Ана обожава да язди, а Мари-Клер все още не е решила с какво точно би искала да се занимава. Като истински дами те вече обичат да се обличат различно и обикновено предпочитат подобни дрехи, но в различен цвят. Имат си и различни приятели и ходят в два различни класа в училище като досега всяка година сменят класа си и сестричката, с която са заедно. Вкъщи също спят две по две в две отделни стаи. Мама Алисън разказва, че са избрали сами в коя стая да се настанят и досега не са пожелали да си разменят местата. Единственото притеснение на родителите е как ще продължи образованието им в гимназията ако всяка от тях желае да посещава различно училище. Тийнейджърските години ще изправят мама Алисън и татко Стив пред още по-големи предизвикателства. „Притесненията ми ще са насочени в четири посоки“, споделя Алисън. „Радвам се, че нямаме друго дете преди тях“, споделя Стив. „Така нямаме база за сравнение, винаги сме се справяли с четири наведнъж!“.

Четирите чаровнички на 10 години.

Източници и снимки:

http://www.mathiasquads.org/
http://www.thestate.com/2010/02/14/1153648/mathias-quads-are-marking-a-decade.html
http://www.mymultiplesclerosis.co.uk/misc/quadruplets-us.html

Advertisements

4 responses to “Помните ли четиризначетата, които се смеят?

  1. Pingback: Захранване на четиризнаци – много смях и малко пюре « ЗА БЛИЗНАЦИТЕ·

Публикувай коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s